Borpercek

Winelovers - Locavore Étterem

2016.05.03 15:38

Budapest egyik legszebb részén, a Naphegyen található Lacavore étteremben került sor április 28-án a Balatoni borok kóstolójára. A rendezvény a Winelovers szervezésében került megrendezésre, akik most is bizonyították profizmusukat a lebonyolításban. A gyönyörű környezet, az étterem letisztult hangulata a bemutatásra kínált boroknak tökéletes helyszínt biztosítottak.

A kóstolón 10 kitűnő Balaton-környéki borászat vett részt, nagy lelkesedéssel és kitűnő borokkal. Minden érdeklődő megtalálhatta a hangulatának, ízlésvilágának legmegfelelőbb bort az este folyamán. A bemutató egy kicsit olyan volt, mintha egy "mini Vinagórán" vettünk volna részt. Ugyan nem volt szakmai zsűri és díjkiosztás, de a kötetlen találkozás és beszélgetés a borkedvelőkkel, és néhány komoly szakmai ismerettel rendelkező borfogyasztóval, valóban a rangos verseny hangulatára emlékeztetett.

Mi hatféle borral készültünk az estére, a könnyű kezdésnek számító Irsai Olivértől és Rosétól kezdve a kifinomultabb ízlésvilágnak megfelelő 2011-es évjáratú Sauvignonig és a nagy népszerűségnek örvendő 2013-as - Nemzeti Borkiválóságként is számon tartott-  Chardonayig. A két véglet között jelen lévő 2015-ös Sárga Muskotály és Chardonnay már csak a habot jelentette a tortán, mellyel  a kínálati skálát szélesítettük.

Összegezve elmondhatjuk, hogy mind a résztvevők, mind a kiállítók kellemes élményekkel gazdagodtak, jó hangulatban töltötték el az estét. Reméljük, hogy egy újabb Winelovers által szervezett Afterwork kóstolón hamarosan ismét találkozhatunk minden kedves érdeklődővel.