Borpercek

Bemutatkoztunk a Veritas Dohányban Giga kóstoló: 16 bor!

2016.03.23 08:00

Bemutatkoztunk a Veritas Dohányban

Giga kóstoló: 16 bor !

 

Szakítottunk a borkóstoltatás szokásos forgatókönyvével, középpontba a szőlészet, borászat és az „ars enológica” bemutatása került. Ebben a műfajban a bor ugyanúgy, mint a vetített képek csupán demonstrációs eszközök voltak. Pezsgő vita is kialakult, melyben arról próbáltuk meggyőzni a véleményüknek hangot adókat, hogy:

  • A versenyképes szőlészkedés, borászkodás nem a tradíciókra alapuló empiriára, hanem a tradíciókat figyelembe vevő tudományos-technikai fejlődés „up to date” eredményeinek hasznosítására épül.
  • Valamint, hogy a tradicionális barrique hordók helyett az egyre terjedő mikrooxidációval kiegészített belső-dongás technológia hosszútávon versenyképesebb.

Számunkra a visszajelzések alapján úgy tűnt, hogy a 2015. évi Prime és Estate sorozatokat a vegyes összetételű közönség kedvezően fogadta. Bejelentettük, hogy a legközelebbi prezentációt 2016. szeptemberében szeretnénk megrendezni az érlelt Excellence sorozat bemutatásával.

A rendezvény értékelése alapján úgy döntöttünk, hogy a jövőbeli rendezvényeknél is a jelen bemutatónál alkalmazott módszert fogjuk használni. A prezentációba bevonjuk a teljes csapatunkat, továbbra is vetítünk, nem kerüljük a vélemény ütközéseket sem.                                                                                                                                                            

Kázsmér Andrea